DE GRØNNE (2015)

                              Foto: Marie Bergby Handeland

Vi kan strekke armene. Vi kan lukke øynene. Vi har gode skulderledd og kan stjele epler i noens hage.

Vi popper popcorn med stort engasjement. Vi kan ikke nok om vulkaner til å beregne nøyaktig løpefart ned en fjellside.

Vi er forsvarsløse i blikk og hender. Vi bruker lungene fornuftig. Vi kan løfte venstre arm og høyre fot mens vi ser opp.

Vi er begeistret for fugler og ujevne flater. Vi forestiller oss vannfontener og lar sildringen forføre. Vi kan bære ryggene over et gulv eller gjennom en skog. Vi forestiller oss trær. Vi kan marsjere i takt. Vi settter hendene sammen til en skål og tar ansvar for alt som kan falle. Vi gnir magene mot råbetong. Vi tenker på dinosaurer når vi bøyer knærne. Vi lar hendene riste som de vil. Vi lukker øynene når vi trenger det. Vi kan bykse. Vi unner deg å synke ned i en sofa. Vi vil danse for deg. Vi håper å pirke i deg med en pinne.

 

DE GRØNNE er en hyllest til forsøket. Det  er en helaftens danseforestilling med ikke-profesjonelle utøvere i et aldersspenn på 26-80 år. Forestillingen er blitt jobbet fram gjennom bevegelsesutforskning og samtaler over flere år. DE GRØNNE premierte under Ravnedans (2015), og har senere spilt under CODAfestivalen (2015), FestIborg (2016) og DE GRØNNE festivalen (2016).  Arbeidet har også vært presentert i flere formater, blant annet under Seminarium #2 ved Kunsthøgskolen i Oslo (2014) og som dokumentarfilm ved Multiplie (2016), Danseinformasjonen (2015) og Ravnedans (2014).

 

Ide, Koreografi og film: Marie Bergby Handeland

Utøvelse: Hallvard Surlien, Sissel Johanna Bakken, Bjarne Søltoft og Kristoffer Aune Kostveit

Musikk: Sove i biler/Simen Engen Larsen

Co-produksjon: Ravnedans

Støttet av: Oslo Kommune og Cultiva Express

Foto: Erica Hebbert

 

 

 

 

 

                              Foto: Erica Hebbert

                              Foto: Erica Hebbert

                              Foto: Erica Hebbert