GREASE IS THE WAY WE ARE FEELING (2019)

Grease is the way we are feeling er en fordypning i musikalen Grease. Over en lengre periode har Marie Bergby Handeland og Morten Liene lyttet til Grease, inspirert av trekkspilleren Pauline Oliveiros og hennes metode Deep Listening. Deep Listening utviklet seg under jorda i 1988, og går ut på å lytte til alt hele tiden. Metoden hjelper deg til å stadig oppfatte mer, og på den måten også forstå at lytting alltid inneholder for mye ukjent til å kunne forstås fullt og helt. Verden er stor, en selv er ganske liten, og ting er mer komplekst enn man tror. Gjennom lyttingen har Grease gradvis åpnet seg, kommet til dem, og funnet nye veier ut gjennom kropp og stemme.

 

Grease is the way we are feeling, er den fjerde konserten Morten og Marie har laget sammen i sin konsertserie Ønskekonserten. I samme serie finnes også Alle Angrer (2016), Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens Lunger (2017) og NULL (2018). De anser ofte seg selv som et danseband i sine Ønskekonserter, da bevegelse og koreografi er sentrale elementer.

 

Grease is the way we are feeling premierte under Ravnedans 2019, og gjestet Teaterfestivalen i Fjaler samme år.

 

«... et lavmælt, vittig og intenst show som inkluderer blokkfløyte-, spoken word-, torader- og samtidsdans-versjoner av flere sanger fra den kjente musikalen. (...) Det er mulig å se forestillingsserien som et ironisk prosjekt, men det er heller en nesten barnlig inderlighet som dominerer. I stedet ble vi i publikum smittet av deep listening-teknikken, slik at hver bittelille bevegelse og pust fra både utøverne og medpublikummere ble en viktig del av opplevelsen.»

-Hedda Fredly, utdrag Norsk Shakespearetidsskrift

 

Foto: Simen Dieserud Thornquist

Støttet av: Norsk Kulturråd